BGtop

S05 - Разказът на прислужницата - Сезон 5

Онлайн сериал Istoriqta na prislujnicata Sezon 5 / Историята на прислужницата Сезон 5 (2022) гледай с Бг.суб  -  Драма, Трилър, Фантастика, Дистопия

Bg.sub. (2022)      Статус сезон 5: всички епизоди      Season 1     Season 2    Season 3    Season 4    Season 5

ДържаваСАЩ    Година: 2022    Жанр: ТВ.сериал, Драма, Трилър, Sci-fi, Дистопия, Бг.субтитри   език: английски   

Актьори: Елизабет Мос, О. Т. Фагбенли, Джоузеф Файнс, Макс Мингела, Ивон Страховски, Самира Уайли, Аманда Бругел, Евър Карадайн и др.

Сценарист:  Брус Милър       Режисьор: Брус Милър      Продуцент: Мариса Джо Церар       Продуцентска компания: MGM Television, MGM/UA Television

епизоди: 10 x  57 мин.     Сезон: 5       тип: адаптация по едноименният роман на Маргарет Атууд

Сюжет / Резюме на сериала: Адаптацията по класическия роман на Маргарет Атууд, „Историята на прислужницата“  разказва за живота в дистопичния Гилеад, познат в миналото като САЩ. Тоталитарно общество с намаляваща раждаемост е изправено пред климатична катастрофа и е управлявано от краен фундаменталистки режим, който третира жените като собственост на държавата.
Като една от последните жени, които могат да раждат, Офред (Елизабет Мос) е наложница в дома на Командира - тя е част от кастата жени, принудени да обслужват сексуалните интереси на мъжете, да раждат деца и да помогнат за репопулацията на света. В това ужасяващо общество Офред трябва да се справя с командирите, жестоките им съпруги, останалите от прислугата, както и другите наложници. Докато основната й цел е да открие дъщерята, която някога са й отнели.

Канал / Мрежа Hulu                Оригинално издание: 14 септ. 2022 - премиера  до  09 ноем. 2022 - финал (сезон 5)

Историята на прислужницата Сезон 5 трейлър /  Istoriqta na prislujnicata season 5 trailer

Rate  8,4 / 10    IMDb  https://www.imdb.com/title/tt5834204/

Wiki    https://en.wikipedia.org/wiki/The_Handmaid%27s_Tale_(TV_series)

TMDb  https://www.themoviedb.org/tv/69478-the-handmaid-s-tale